Har du testat Kungen (Free Cell)?

För mig har det blivit som ett behov, jag måste lägga patiensen Kungen (Free Cell som den också heter) ibland för att koppla av. När jag väl har börjat är det väldigt svårt att sluta. Jag har nog hållit på med det till och från i flera år nu.

Det som är intressant med Kungen är att varje upplägg är numrerat och att man själv kan välja vilket nummer som ska läggas ut mellan 1 till 32000. Väljer man samma nummer igen så blir upplägget identiskt med det som var innan. På det sättet kan man alltså göra om ett upplägg som man inte klarade. För att det sedan kanske kan gå bättre nästa gång, när man då har lärt utav misstagen. Vad jag har hört ska det vara möjligt att kunna klara samtliga 32000 olika upplägg. Kungen är inte alls så lätt som man kanske kan tro i början, men inte heller så svårt att man ledsnar. Jag tycker att det är lagom klurigt. Själv tycker jag inte om snabba skjutspel, actionspel mm. kanske det beror på åldern 52 år (år 1998)?

När jag väl hade lärt mig tekniken ville jag testa om de första tio numren gick att klara av, när väl de var avklarade kunde det vara kul att se om de första hundra gick att klar, sedan de första tusen …

Jag började alltså med nummer 1 och klarade jag inte den så gjorde jag om den tills jag klarade av den. Sedan gjorde jag nummer 2 o.s.v. Hittills är det bara en som jag inte klarat av och det är nummer 1941 alla andra har jag lyckats få ut. Jag har hållit på med 1941 väldigt mycket men till sist fick jag ge upp. Jag vet inte om den går att klara. Är det någon som gör det skicka då gärna ett e-mail till mig. Jag har varit väldigt noga med att skriva upp alla som jag har gjort så att jag inte utav misstag skulle hoppa över någon. Ibland har jag t.o.m. fått göra om en del upplägg när jag inte har varit riktigt säker på var jag har varit. Programmet skapar också själv statistik se på bilden nedan. Ibland har jag även fuskat för att inte ett missat upplägg ska synas i statistiken. Vem jag skulle dölja detta för det vet jag inte, för jag har även skrivit upp antalet fusk som jag har gjort. Människan är rätt lustig ibland! Hur jag har fuskat det säger jag inte.

Snart är jag uppe i 3000 och då har jag tänkt att jag måste sluta med Kungen men det tänkte jag även vid 2000 men jag har ändå fortsatt. Det börjar nästan att bli töntigt och bara hålla på och lägga Kungen, men som sagt det har nog blivit ett behov.

Kanske det är bäst att lägga in en varning "AKTA DIG FÖR KUNGEN DET KAN BLI ETT GIFT J "


Men jag är inte ensam ...
det finns en hel del folk över hela världen som har gjort alla 32000 olika varianterna. Nummer 11982 ska vara helt omöjlig att klara (även jag har försökt) men alla de övriga, av de 32000 första, ska gå att slutföra. Andra svåra är 10692 och 80388. Med Free Cell Pro går det att ändra antalet "fria celler". Tar man bort alla och inte har några fria celler så är det 69 stycken upplägg av de 32000 första som går att klara. De första tio är
164, 892, 1012, 1081, 1150, 1529, 2508, 2514, 3178, 3225. Mer info på Solitaire Laboratory FreeCell-sida.

Nu många år efter ...
jag skrivit ovanstående text håller jag fortfarande på med kungen men inte lika mycket som tidigare, tack och lov. Man började undra om det var normalt. Har nu (våren 2014) kommit upp i över 23 900 "spel" och klarat alla uppläggen (dock inte omöjliga 11982 ) även nummer 1941 som jag förut trodde var omöjlig. Även fuska har jag slutat med. Därför att med programmet "Free Cell Pro" som jag nu använder går det att backa samtliga steg och då behöver man ju inte fuska!!! Vid en del (högst 5 st) mycket svåra har jag kollat lite på webben efter hjälp.


Intressanta länkar om Kungen (Free cell)

Michael Keller var tidigare mycket aktiv med Free Cell, programmet Free Cell Pro gick att hämta gratis, vet tyvärr inte nu var den nu finns men testa här Solitaire Laboratory. Med Free Cell Pro finns det 8589934592 möjliga upplägg mot Microsofts originalprogram som hade 32000 möjliga. Samtliga gjorda spel sparas i en loggfil (txt) som sedan kan återladdas i programmet. Alla gjorda drag går att backa samt en mängd andra finesser och inställningsmöjligheter. Feecell.org Bra sida med gratisprogram och länkar.