Jag har nu fått klart min bok till försäljning, den går att beställa här.

Skommars-Anders i Bår Släktens sista Nasare och Backstugusittare
av Johnny Andersson

Boken är skriven med uppgifter främst från gamla dokument, kyrkböcker och muntiga berättelser, den innehåller över 100 bilder på personer, platser och dokument. Släkten har i flera generationer levt och bott i Möklinta och Västmanland. I början av 1900-talet lämnades detta för staden, men ännu finns fortfarande rötterna kvar på landet.

Detta är en nära personlig släktberättelse med utgångspunkt från Nasaren och Torparen Anders Erik i Bår och Möklinta, född år 1862. Från honom gör vi utflykt i släkten åt flera håll. Hans farfar var titulerad som Backstuguman och Skomakare. De levde alla med mycket lite tillgångar som med tiden sakta förbättrades, kanske en ganska normal släkthistoria från den tiden.   Läs mer!


Ett mynt har två sidor, en bok har många sidor, denna hemsidas sidantal är däremellan, alltså flersidig! Den är också mångsidig vad det gäller innehållet, liksom mina intressen, dock ej allsidig eller ensidig :-). Mångsidigheten är alltifrån patiensen Kungen (Free Cell) som nu har levt med i många år, fram till släktforskning. Mellan dessa två ytterligheter kan man lägga in fotografering, datorintresse, familjen (speciellt barnbarnen), torpet och mycket mer.

I släktforskningen har jag här lagt upp alla mina anor som jag hittills har funnit i de gamla böckerna för mina far och morföräldrar, samt även en del gamla foton. Jag har forskat på min hustrus anor, samt även mina och min hustrus grenar till kung Gustav Eriksson (Vasa). Här finns också en kopia på min "pappers-publicerade" antavla "Från präster och bergsmän till torpare och bönder i Möklinta".
Som en trevlig konkurrent till min hobby släktforskning, har nu för några år sedan även fotografering och digital bildbehandling börja ta mer plats. Detta beror säkert på dagens digitala kameror och bildbearbetningen som enkelt kan göras i datorn. Se gärna på mina bilder i fotoalbumet.

Geocaching är en världsomspännande hobby där man även kommer ut lite och får röra på sig. Mycket kul! Har dock nu en tid haft lite lägre prioritet än övrigt. 

Profile for jespon

 


Välkommen till flersidigt.se som är adressen till min hemsida!

Sidan innehåller en del JavaScript som inte visas korrekt med vissa äldre webbläsare eller om "Aktivt innehåll" är avstängd i webbläsaren.
Sidan www.flersidigt.se uppdaterad 09 maj 2014